Kitapları geri dönüştürmenin yaratıcı yollarını arıyorsanız, bu sanat formunu düşünün. Sanatçılar yüzyıllardır kitapları başka amaçlarla yeniden tasarlıyorlar. Bu heykeltıraşlar Jukhee Kwon, Brian Dettmer ve Thomas Wightman’dır. Ayrıca kitapları, kitap heykeli gibi başka amaçlar için yeniden kullanabilirsiniz. Eski kitaplarınızı güzel sanat eserlerine dönüştürmek için bazı fikirler için okumaya devam edin.
Christopher Jones
Christopher Jones ile ilgili en sevdiğim şeylerden biri, kullanılmış kitapları ve dergi resimlerini güzel, karmaşık heykellere dönüştürmesidir. Her ayrıntıyı düşünmek için zaman ayırmasını seviyorum. Sanki kitabı kendisi tasarlıyormuş gibi! Jones’un en sevdiği kitaplardan birine dayanan bir heykel yaratma fikrine de bayılıyorum! Bu kesinlikle bir sonraki kitap kulübü toplantım için bir konuşma parçası olacak! Ve bir bonus olarak, şimdi çocuklarıma incelemeleri için yeni bir kitap verebilirim!
Bu kitap, insanlar ve nesneler arasındaki bağlantıyı araştırıyor ve okuyucuları bizi insan yapan şeyler hakkında düşünmeye teşvik ediyor. İçinde tasarım ve sanatta kullanılan farklı yöntem ve fikirleri araştırıyor. Daha sonra bu yöntemleri, teknolojik değişime ve yaratıcı davranışa yeni içgörüler yaratmak için kullanır. Kitap aynı zamanda tasarımı, kamusal karar vermede güçlü bir araç olarak çerçeveliyor. Bunu, elektronik iletişimin ilk günlerinden kalma bir dizi mektubu içeren ve bilgi ağlarının garip yeni dolaysızlığını araştıran İnternet ve Herkes adlı bir kitapla takip ediyor.
Jukhee Kwon
Jukhee Kwon’un son kitap heykel fikirleri, kitapların fizikselliğini yeniden hayal ediyor. Bir kitabın sayfalarını titizlikle yırtarak, onu yeni bir nesneye dönüştürüyor ve her bir sayfanın daha önce sahip olduğu hayatı yeniden yaratıyor. Eserler bir nostalji duygusu uyandırıyor ve çağrıştırıcı güçleri yadsınamaz. Yapımı yaklaşık yedi ay süren kitap heykellerinin her biri, kelimelerin ve hafızanın gücünün bir kanıtıdır.
İster kendi koleksiyonunuz için ister bir hediye için benzersiz kitap heykel fikirleri arıyorsanız, Jukhee Kwon’un kitap heykelleri eviniz için benzersiz bir parça bulmanıza yardımcı olacaktır. Bu heykeller kullanılmış kitaplardan yapılmıştır ve herhangi bir odaya çarpıcı bir ektir. Pek çok kitap geri dönüştürülmez ve benzersiz bir durumdadırlar. Jukhee Kwon’un kitapları yeni kağıttan yapılmamıştır.
Brian Dettmer
Sanatçının en yeni kitap heykelleri kitaplardan yapılmıştır ve sonuç, izleyiciyi orijinal konularına çeken çarpıcı bir eserdir. Örneğin kartografik çalışmalar, Amerika’daki yollar ağı hakkında iki kez düşünmenizi sağlayabilir. Bu yıl Dettmer için planlanan birkaç kişisel sergi var, bu sonbaharda Georgia Çağdaş Sanat Müzesi’nde yapılacak bir kişisel sergi de dahil. Bu röportajda Dettmer, çalışmalarını ve bu sıra dışı kitapları yaratması için ona neyin ilham verdiğini tartışıyor.
Sanatçı, ansiklopediler ve haritalar gibi eski kitapları kullanarak çeşitli heykeller yaratmıştır. Bu çalışmaların birçoğunda Dettmer, kitapların sayfalarını temel içeriklerine indirerek silinmiş görüntüleri ve metinleri ortaya çıkardı. Kreasyonları, kişisel bütünlüğün ve teknolojinin ilerlemesinin önemini vurgulamaktadır. Dettmer, tamamen kendisine ait bir sanat formu kullanıyor, ancak yine de eski kitapları heykellerine dahil ediyor.
Thomas Wightman
İskoç sanatçı Thomas Wightman’ın heykel çalışmalarıyla okuma ve kitap dünyası hayat buldu. Edinburgh Napier Üniversitesi’nde öğrenciyken, daha önce mükemmel hediyeler ve yerden tasarruf sağlayan dekorlar yaratan iki kitap heykeli yaptı. Wightman ayrıca mevcut metinleri kitap heykellerine uyarlayarak, OKB’li kişilerin bu bozuklukla yaşarken karşılaştıkları zorlukları örnekledi. Son çalışmasında, sıradan nesneleri sanat eserlerine dönüştürerek gerçek dünyaya okuma illüzyonlarını yeniden yaratıyor.
Wightman’ın daha tanınabilir kitap heykellerinden biri “Düşüncenin Raydan Çıkmış Treni”dir. Bir saplantı içeren bir gemiye çarpan bir tren kazasını tasvir ediyor. Bu kitap heykeli, bir kişinin paniğe kapılmasına ve günlük aktivitelerden zevk alamamasına neden olan kontrolsüz düşünceleri temsil eder. Bir saplantıyı bu kadar tehdit edici bir şey olarak hayal etmek zor olsa da, bağlı çapa bir çıkış yolu olduğu bilgisini sembolize eder.
Alasdair Gri
Alasdair Gray, kitaplarına ek olarak, Glasgow’un Batı Yakası’ndaki duvar resmi de dahil olmak üzere önemli kamu sanatı yarattı. Edebi kariyeri eşit derecede üretkendi ve iki büyük romanı yayınlandı. Bunlardan ilki, Zavallı Şeyler, hayata kısa bir hikaye olarak başladı, ancak sonunda yazar tarafından bir romana genişletildi. Kitap heykellerinin yanı sıra tablolarıyla da tanınan sanatçı, sanatçı Francesca Lowe ile çalışmalarına dayalı bir dizi heykelin yaratılmasında da işbirliği yaptı.
İskoçya Ulusal Kütüphanesi, Alasdair Gray’in kitap heykellerinin en bilinen örneklerinden birine sahiptir. Ian Rankin’in bir Rus şairin öldürüldüğü ve Müfettiş John Rebus’un emekli olmaya zorlandığı Exit Music adlı romanından esinlenmiştir. Bir tabuta ve kağıt gramofona benzeyen heykel, İngiltere’deki halk kütüphanelerine yönelik tehditlerin açık bir yorumuydu. Heykelin başlığında şöyle yazıyor: “Kütüphaneleri desteklemekten gurur duyuyorum.”
Robert Louis Stevenson
Robert Louis Stevenson’ı bir sonraki kamusal sanat projenize dahil etmenin birçok yolu var. Yeni başlayanlar için, basit oyuncak ayılardan tam ölçekli heykellere kadar dikkate alınması gereken pek çok kitap heykel fikri var. Yazarın hayranı olun ya da olmayın, eserlerinden birini kamusal alanınıza dahil etmeyi seçebilirsiniz. İşte bazı olasılıklar. Tüm bu fikirler benzersizdir ve kamusal sanat projenizde en iyiyi ortaya çıkaracaktır.
Stevenson’a bir anıt için en yaygın fikirlerden biri bronz bir heykel. Stevenson’ın bronz bir heykeli, elinde bir kalemle gerçek boyutta olurdu. Bronz veya yaldızlı bir heykel de yazılarından seçmeler içerecektir. Heykel bronz bir kaide ile çevrili olacak ve bir arkadaş ve yazar olan Low’a adanmış bir şiirle yazılacaktı. Rölyefin tepesindeki şiirde “Hayat bitti” yazıyor.