Kodlamayı öğrenmek, uygulama ve bağlılık gerektiren bir beceridir. Sınıf kurslarına ek olarak, çevrimiçi kaynaklar programlamayı öğrenmenin harika bir yoludur. Ücretsiz olarak çevrimiçi kurslara katılabilir veya tam zamanlı bir eğitim kampına katılabilirsiniz. Kodlamayı öğrenmek için harika bir kaynak Google’dır. İnternette arama yaparak onlarca mini meydan okuma bulabilirsiniz.
Yazılım Öğrenmenin Kolay Yolları
Kendi kendine çalışma yazılımı geliştirme süreci, bireyin kendi öğrenme sürecinin sorumluluğunu üstlenmesini gerektirir. İnternette ve kitaplarda çok sayıda kaynak var. Ancak bilgi edinmenin en iyi yolu, yazılımı inceleyerek ve kaynak kodunu gözden geçirerek uygulamalı deneyim kazanmaktır. Kaynaklar, erişilmeden önce dikkatlice incelenmelidir.
Dil öğrenimi için kendi kendine çalışma yazılımlarının artan popülaritesine rağmen, ticari yazılımlarla bağımsız öğrenmeye odaklanan çok az çalışma vardır. Bu muhtemelen kendi kendine çalışma katılımcılarının izolasyonundan kaynaklanmaktadır. Bununla birlikte, araştırma eksikliği, daha fazla araştırmaya değer olduğu anlamına gelir.
Tam zamanlı eğitim kampları
Yazılım geliştirmeyi öğrenmek istiyorsanız, birçok seçenek mevcut. Çevrimiçi bir kursa katılabilir veya fiziksel bir eğitim kampına katılabilirsiniz. Çevrimiçi programlar daha uygun ve yapılandırılmış olma eğilimindedir. ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu’na göre, yazılım geliştiricilere olan talep 2024 yılına kadar %17 artacak. Ancak, doğru yeteneği işe almak zor olabilir. AT&T gibi şirketler, yazılım geliştirme alanındaki açık pozisyonları doldurmak için 100.000’den fazla çalışanı yeniden eğitiyor. Bu nedenle, bazı kodlama eğitim kampları bu ihtiyacın farkına varıyor ve kurumsal eğitim programları sunuyor.
Online eğitime ek olarak, kampüs içi eğitim için birçok seçenek vardır. LEARN akademisinde, öğrencilerin tam kapsamlı bir web uygulaması geliştirmek için akranlarıyla birlikte çalışmasına olanak tanıyan bir capstone projesi vardır. Öğrencilerin bir uygulamayı tasarlamak, planlamak, kodlamak ve dağıtmak için çevik ve saldırı proje yönetimi tekniklerini kullanmaları beklenir. LEARN akademisinin çok çeşitli endüstriler ve şirketlerle ortaklıkları vardır. Kodlama eğitim kamplarından mezun olanlar genellikle programı tamamladıktan sonra bir iş bulurlar.
Ücretsiz kaynaklar
Bilgisayar bilimine girmek isteyen bir öğrenciyseniz, kodlama dilini ve uygulamalarını öğrenmek için birçok ücretsiz kaynak ilginizi çekebilir. Bu kaynaklar, çeşitli programlama dillerini ve uygulamalarını kullanma konusunda kapsamlı dersler ve değerli uygulamalar sunar. Öğrenciler için entelektüel olarak teşvik edici bir çıkış noktasıdırlar ve ayrıca bilgisayar bilimleri eğitimini düşük gelirli öğrenciler için daha uygun maliyetli hale getirirler. Ayrıca, herkesin bunlara erişmesini sağlayarak geleceğin bilgisayar bilimi profesyonellerinden oluşan çeşitli bir topluluk oluşturmaya yardımcı olurlar.
Bu kaynakların çoğu ücretsizdir ve bazıları açık kaynaktır. Örneğin Tuts+, 20.000’den fazla öğretici içeren çevrimiçi bir kitaplıktır. Bazıları öğrendiğiniz dile özgüyken, diğerleri çeşitli konuları kapsar. Örneğin, modern JavaScript temellerini veya Laravel kullanarak bir CMS’nin nasıl oluşturulacağını öğrenebilirsiniz. Diğer kaynaklar, ücretsiz açık kaynaklı müfredatlar veya farklı çerçevelere ücretsiz tanıtımlardır.
Projeler
Herhangi bir yazılımı öğrenmenin en iyi yollarından biri bir proje oluşturmaktır. Bu şekilde, öğrenme için gerçek bir amacınız olacaktır. Yazılımın nasıl çalıştığını ve onu nasıl uygulayabileceğinizi göreceksiniz. Ayrıca ilgili ekip çalışması hakkında bir fikir edineceksiniz. İlgilendiğiniz bir projeye başlamak her zaman iyidir.
Sektör uzmanlarını dinlemek
Acemi bir geliştiriciyseniz ve yazılım geliştirme hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, endüstri uzmanlarını dinlemek becerilerinizi geliştirmenin iyi bir yolu olabilir. Sektör uzmanları tarafından sunulan podcast’leri dinleyerek başkalarının deneyimlerinden öğrenebilirsiniz. Örneğin, “That Podcast” adlı podcast, endüstri etkileyicileriyle röportajlar ve geliştiriciler için temel konular içeriyor.
Bir başka harika kaynak, bilgisayar bilimi ve mühendisliğine adanmış kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan IEEE Computer Society tarafından üretilen IEEE Software radyosudur. Gösteri, önde gelen endüstri uzmanlarıyla yapılan röportajları ve yazılım geliştirme hakkında eğlenceli gerçekleri içeriyor.